***** СЛАВЯНСКОЕ ЯЗЫКОЗНАНИЕ И ИСКУССТВО / SLAVIC LINGUISTICS AND ART *****

недеља, 21. октобар 2012.

СЛАВИСТИКА


ЈАПОНСКА СЛАВИСТКА, ЛИНГВИСТКА: ЈУМИ НАКАЏИМА


 
Јуми Накаџима е професор на Хитосубаши универзитетот во Токио. Нејзиниот научен интерес е дајелектологијата на јужнословенските јазици.

Uploaded on 27 Nov 2009 by Makedonier

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.