***** СЛАВЯНСКОЕ ЯЗЫКОЗНАНИЕ И ИСКУССТВО / SLAVIC LINGUISTICS AND ART *****

субота, 01. новембар 2014.

МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК


ПЕРИФРАЗИТЕ ВО МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК

Литература: Снежана Велковска, Белешки за македонската фразеологија, Скопје, 2002.

ОУ,,Блаже Конески", Скопје 

Uploaded on Oct 29, 2012 by profesorkaful2. Географски поими: градот под Марковите Кули (Прилеп)Презентација на СОУ „Ѓорче Петров", Прилеп

Uploaded on May 28, 2014 by Saso Kocoski3. Називи на разни предмети и појави: движечки слики (филм)Commercial - Societe Generale, Ohridska Banka

Uploaded on Aug 13, 2009 by QuasarFilm4. Називи на разни живи организми: кралот на дивите печурки (вргањ)  Мува ...или зошто станав во 7 и научив да правам шпагети со вргањ.

Uploaded on Aug 12, 2013 by j nuladeveteden5. Социјално-политичка перифраза: сива економија ("вршење на економски активности кои се легални, но не се регистрирани и не се пријавени")


Marcondiro - Il Salto

Uploaded on May 21, 2014 by HALIDONMUSIC

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.